2014. július 11., péntek

Margaréta és kicsinyei


Na, ezzel a bejegyzéssel jó három hetet késtem, most már ennyi idősek a kicsik :) Nála tudtuk, hogy mikor pároztattuk Borsóval, így ki tudtuk számolni a fialás időpontját. Előtte már pár nappal megkapta azt az ólat ahol az infralámpa van beszerelve (jobb ha kéznél van, legfeljebb nem használjuk), volt ideje megszokni az új helyet. Nagyon ügyes és rendes malacka ez a Margaréta, mert napra pontosan fialt és minden segítség nélkül. Én nem tudom, hogy malacéknál az éjszakai fialás mennyire gyakori de nálunk eddig kettőből kettő éjszakai volt. Előző este már láttam rajta, hogy nyugtalan, még éjfélkor is kimentem hozzá de még akkor sem volt semmi. Általában reggel négykor kelek, így gyors kirohantam hajnalban is meglesni, hát akkor már kilenc apróság szopizott.


Zolit úgy kellett ébresztenem, de ahogy elhadartam neki a hírt már ugrott is ki az ágyból. Margaréta nem ijedt meg a fialástól és a malacaitól, mint anno Pipacs, így ők rögtön tudtak szopizni, nem voltak kihűlve. Sokkal élénkebb malackák voltak így nyugodt szívvel hagytuk ott őket és mentünk el dolgozni. De itt is pusztult el két kismalac. Az egyik még fialás után két nappal, harmad akkora volt mint az átlag malacka az alomban, próbáltam cumiztatni, de nem akarta, annyi erő azért volt benne, hogy el tudja utasítani a cumisüveget. A másik pedig már másfél, két hetes volt, hasmenése volt szegénynek, egy napon belül elvitte. Hála a többivel minden rendben van, nagyon élénk és virgonc malackák, az anyja nem győzi csitítgatni őket :) Most ők is kikerültek egy másik ólba, Pipaccsal és már nem annyira kicsinyeivel lettek szomszédok. Érdeklődve szagolgatják egymást az őket elválasztó kerítésen keresztül. Nagyon jó húsiban vannak, már kóstolgattak tököt is, a legnagyobb pedig már belemászott az anyja etetőjébe, gondolom lefilózta, hogy ott mi finomságosat szokott enni a mami :) Kis vasgyúrók.







3 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Nagyon helyes malackák! Gratulálok a szaporulathoz :)

Muskátli Büfé írta...

Nézz be hozzám, kérlek: http://muskatlibufe.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html

Sylvia írta...

Nagyon aranyos malacok, szerencsére tényleg nagyon életrevalók ! Az első kép is szenzációs: Margaréta szinte mosolyog, miközben szoptat ! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...