Még tavaly év végén a disznóvágáskor meghagytuk az egyik hátsó combot sonkának. Ezt hazahoztuk és itthon sóztuk be a szalonnákkal. Egy hét sózás után a szalonnákat Zoli és az apukája (akkor eljött hozzánk egy hétre) megfüstölte (lett sima és paprikás is). A sonkával kapcsolatban pedig úgy döntöttek, hogy az apukája visszaviszi hozzájuk, úgyis nekik is lett hagyva egy és a kettőt majd ő megfüstöli.
Itt még a sóban áll a szalonnákkal |
Ott még állt pár hetet a sóban majd hétvége felé elkezdte füstölni mindkettőt. Így szombaton mikor megint jött hozzánk hozta magával a miénket. Áttanulmányozás után Zolival még úgy döntöttek, hogy nálunk még két napra berakják füstölni, csak, hogy még száradjon egy kicsit. Így végül hétfőn este beakasztottuk a kész sonkát a többi finomság közé, itt még lóg pár hetet mielőtt elrakjuk. Na ez a sonka eléggé világlátott lett, jól meg lett utaztatva mire a helyére került :)
Egy dolgot bánok, meg kellett volna mérni még nyers állapotában, utána így készen, kíváncsi lettem volna, hogy mennyit veszített a súlyából. Na majd legközelebb...
3 megjegyzés:
Mikor lesz a kóstolóval egybekötött tárlatvezetés? :) csodaszép lett a sonka (is)
Majd nyáron tartunk egy nyílt napot, és mindenkit körbevezetünk majd jól munkára fogunk :))))
A múltkori disznóvágásos posztod olvasásakor erősen nyeldekeltem, de azóta Édesapám megérkezett hozzánk egy kis disznótorossal Szatmárból, és így már kerek a világ. :D
Megjegyzés küldése