Ez az idei nyár abszolút kedvence számomra. Mikor megláttam a receptet a Kifőztük magazin 2013. júliusi számában, tudtam, hogy el vagyok veszve, olyan ínycsiklandó volt mellette a fotó. Természetesen egy kicsit alakítanom kellett a recepten, mert sem füstölt szalonna, sem kék sajt nem volt itthon, de szerintem a végeredmény így is magáért beszélt.
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 50 dkg leveles tészta (nekem fagyasztott volt)
- 2 kicsi vagy 1 nagyobb zsenge cukkini
- 10-15 dkg füstölt szalonna (nekem most csak fehér sós szalonna volt itthon)
- 20 dkg mozzarella sajt
- 4-5 paradicsom
- 1 fej lila hagyma (ezt már én raktam hozzá, imádom)
- zöld fűszerek (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem tárkony - ezeket szedtem a kertben)
- só
- bors
- olívaolaj
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A kiolvadt leveles tésztát kinyújtottam és 10x20 cm-es téglalapokra vágtam. A tepsit beborítottam sütőpapírral és ráfektettem három téglalapot. Majd a széleket 1-1,5 cm szélességben bemetszettem óvatosan, nehogy átvágjam a tésztát. Mindegyiket kiraktam szalonnával és hagymával, majd a tetejére lapoltan rápakoltam a cukkinit, paradicsomot és a sajtot felváltva. Mikor teljesen beterítettem a tésztát meglocsoltam olíva olajjal, sóztam, borsoztam és rászórtam az összevágott zöld fűszer keveréket.
2 megjegyzés:
Ez hatalmas! Már lopom is.
Nagyon-nagyon-nagyon! (szép és finom)
Megjegyzés küldése