2015. november 5., csütörtök

Október végén a kert


Megint eltelt az idő, hétvégén az állatsereglet átveszi a hatalmat a kert felett. Mondjuk már van egy-két bitorló aki úgy gondolja, hogy most már őket illeti meg ez a nagy zölddel teli terület, az utóbbi időben előszeretettel szökdösnek ki, csak jönnék már rá, hogy hol vagy hogyan :)


Mondjuk kárt már nem tudnak tenni a kertben, a fontosabb dolgokat felszedtük, a későn érő paprikákat meg leszedtük. Ezeket még megtöltöm zeller zölddel mert még azt is láttam itt-ott.  Pár csípős fűszerpaprikát kiástunk és cserépbe elültetve bevittük a lakásba az ablakokba, ott szépen meg tudnak még érni a kis paprikák. Talán még egy-két kisebb padlizsán termésünk van amit még felhozok a kertből, pár karalábé, minden más már megfagyott a talaj menti éjszakai vagy hajnali fagyokban, ez marad a jószágok örömére.


A téli körtefát is leszedtük, illetve felszedtük alóla azokat a terméseket amik még használhatók. Mióta ide költöztünk nem is emlékszem, hogy ennyi termés lett volna a fán. Mondjuk az alsó ágakat elég rendesen húzta le a súly, egy nagyobb ág le is tört a nyár vég felé. Vagy 2 ládányi körte maradt itthon amiből rakok el befőttet a hétvégén és lesz még enni is. A többit Géza bácsi elvitte, rak még hozzá léalmát és náluk az egyik szomszéd faluban egy üzemben levet fognak belőle készíteni. Erre kíváncsi leszek :) Állítólag 5 literes kiszerelésben lesz amin lesz egy csap, azon keresztül lehet majd a levet kiengedni.






 







4 megjegyzés:

BoGyo írta...

Azt a micsoda körte termés!! Szép így is a kertetek. Szépen lassan minden álomra hajtja a fejét.

Virág írta...

Végre egy újabb poszt!Már nagyon vártam, hogy újra aktív légy kedves Lidike!Az állatkák biztosan nagyon fognak örülni, hogy egy kis időre birtokolhatják a kerteteket.Szép körte termés, gratulálok! ;)

Muskátli Büfé írta...

Szépséges! A lé akár pálinka is lehetne :)

Lidike írta...

Köszönöm mindenkinek :)
Pálinka valónak is volt gyümölcs :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...