Már említettem, hogy elég jól termett az uborkánk. Eddig! Úgy nézz ki, hogy kipusztult szegényke. Elég ramaty kinézete van, azért még próbálgatom locsolni, hátha. De nem esünk kétségbe, mert a később ültetett palánták már hozzák a virágokat.
Ezt a savanyúság receptet is Violától (Zoli nővére) ismerem, már többször meg is csináltam. Elég könnyű elkészíteni (szerintem) és ízre sem utolsó.
Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg hagyma (csináltam már vörössel és lilával is, szerintem mindkettő nagyon finom)
- 1 jó marék só (sima, nem jódozott - én befőzésekkor ha sót kell használni mindig csak simát használok)
- 8 dl cukor
- 7 dl 10%-os ecet (vagy 3,5 dl 20%-os)
- 1 csomag mustármag
- pár szem fekete bors (15-20 szem, ahogy sikerül)
- 1 kávéskanál borkén
- 1 csapott evőkanál nátrium benzoát (egy pici meleg vízben feloldva és így adva hozzá a többihez)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése