2016. március 30., szerda

Húsvéti eszem-iszom


Az elmúlt évekre visszatekintve már hagyomány lett nálunk a húsvéti büféasztal. Úgy látszik ettől már nem nagyon tudok elszakadni :) Megint elkészítettem a szokásos hidegtálat mindenféle finom falatokkal, illetve egy kisebb tányérral is készült amit a szomszédba Erzsike néniéknek adtam át. Sütöttem két fonott kalácsot hat szálból fonva, büszke is voltam magamra mert emlékezetből csináltam a fonást. Sütöttem egy zsúrkenyeret ha valaki szendvicsre vágyna, vagy ha kenyeret szeretne enni a készülő pörkölt mellé. Egy picit megsült de az ízén nem rontott semmit. Tavaly oly népszerű töltött kalács sem maradhatott ki a sorból, idén is ez volt a legkelendőbb. Sütemény készítésre már nem volt időm de azért egy sárga túrót még csak elkészítettem. Illetve idén még egy plusz tállal kiegészítettem a büféasztalt. Erre a tálra házi készítésű finomságok kerültek. Volt rajta négyféle kecskesajt (natúr, kapros-fokhagymás, fekete olívabogyós és csilis extrákkal), pár hete készített szalámiból vágtam szeleteket, illetve a két hete vágott disznóból tettem félre egy kilónyi tarját amiből főtt, füstölt tarját készítettem (erről hozom majd a készítés menetét), ebből is szeltem a tányérra.


szomszédba, Erzsike néniéknek készült tányér



Zsúrkenyér és a kalácsok
Sonkával, főtt tojással és szalámival töltött kalácsok
Sárga túró
Házilag készült finomságok tálja kecskesajttal, szalámival és főtt-füstölt tarjával

Bent az ebédlőben az asztalt szépen megterítettem, közben Zoli kint bográcsban kecske pörköltöt főzött illetve tárcsán kecskeoldalast sütött. A tárcsa új szerzemény, anyukámék vették neki a névnapjára és most avattuk fel. Azt hiszem imádni fogok rajta sütögetni :) Az oldalas után még egy kis karikára vágott krumplit és hagymát is sütöttünk a tárcsán az én kedvemért. A pörkölthöz még főztem krumplit is bent a konyhában.
Szóval bent szépen megterítettem, kimentem megnézni, hogy hogyan áll, erre kitalálta, hogy hordjak ki mindent mert úgyis kin töltjük a napot, ne kelljen már bemászkálni a lakásba. Ezzel a lendülettel ki is hordtam mindent a filagória alá. Nagyon jó idő volt ránk, jöttek vendégek szép számmal, ettek-ittak és meg is locsoltak páran így van rá esély, hogy idén sem hervadok el :)


Tárcsán sütött kecskeoldalas
Kecskepörkölt




5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű tálak, finom ételek, szépen kivitelezve. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Lidike, idén is csodaszép büféasztalt állítottál össze!!!! (Hmm a meghívó valahol biztosan elkallódott :D :D :D ) Óriási gratula a kecskesajtokért (is)!!!! Szuper Gazdaasszony vagy!

    VálaszTörlés
  3. Hűha, ez igazi terülj, terülj asztalkám! nagyon jól néznek ki és biztos vagyok benne, hogy nagyon finomak voltak :)

    VálaszTörlés