Hozzávalók:
- 25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta ( mert ez jobban puhul )
- 5 dl tejföl (én házi joghurtot használtam, mert pont előző nap készítettem)
- 5 dl tejszín
- 2 db citrom
- 12 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A joghurtot habosra
kevertem a kétféle cukorral, majd hozzáadtam a citromok reszelt héját és
levét, és ezekkel is alaposan elkevertem. A tejszínt kemény habbá vertem, majd óvatosan beleforgattam a
citromos krémbe. Egy jénai tál alját kiraktam babapiskótával Mivel tudtam, hogy Zoltánom biztos nem állja meg, hogy másnap reggelig ne egyen belőle, ezért a piskóta könnyebb megpuhulásához először egy kis fazékba feltettem egy
kis vizet, amit becukroztam és abba is tettem egy citrom kifacsart levét. Amikor
forrt, levettem a tűzről és mielőtt a jénaiba tettem volna a piskótákat,
kicsit megforgattam benne, rákentem a
fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítottam a
maradék citromos krémet. Gondoltam berakom a hűtőbe egy kicsit dermedni mielőtt szépen feldíszítem citromgerezdekkel, de mikor erre került volna sor a következő látvány fogadott:
Hát Zoltánom egy kicsit gyorsabb volt. Isten bizony mindig kiszagolja ha csinálok valami finomhamizósat. Egy biztos, nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény. Majd ki fogom próbálni a receptet különféle gyümölcsökkel.
és nálatok is ilyen szépen elvágólag van? mert nálunk is :)
VálaszTörlés