2015. január 21., szerda

Magoztunk

 
Úgy látszik mi már nem bírjuk ki, hogy januárban ne ültessünk el valamit, ugyan ez volt tavaly is. Még év végén vettünk egy kertészeti áruházban három tálcát amibe elég sok mag ültethető el. Éppen elférnek az egyetlen ablakban ami nincs telepakolva virágokkal. Vettünk egy zsák virágföldet is és felesbe összekeverve a kertben lévő földdel, átrostáltuk és ezzel pakoltuk tele a kis csészéket. Előtte készíteni kellett egy távtartót így a párkány meg lett hosszabbítva, kényelmesen elférnek a tálcák, nem billegnek, nem fogjuk leverni. Ültetés előtt pár nappal került be a lakásba, így volt ideje a benti hőmérséklethez akklimatizálódnia a földnek.


Végül is csak párféle paprika magot dugdostunk el és három sornyi retekmagot. A paprikák közt van olyan amit a boltban vettünk és van olyan is aminek a magát mi szedtük meg tavaly. Már alig várom, hogy beleharaphassak az első retekbe és újhagymába, isteni finom tud lenni :D Ültetés után a tálcába vizet öntöttünk és a földet nedves kendővel takartok be, ezt állandóan figyelem nehogy kiszáradjon. Illetve leskelődök alá, mert ha elkezd kibújni a növény akkor leszedjük róla, hogy ne gátolja a növésben.





4 megjegyzés:

Oliv Flower írta...

Kíváncsi vagyok, hogy szuperál majd a tálca. Nekem nem jött be. A múlt évben és előtte is használtam már. Első évben paprikamagot vetettem beléjük, a másodikban salátát. Egy ideig növögettek, majd a paprikák kinyiffantak, a saláták meg beöregedtek kb. 3 centiméteres magasságot elérve. Valamit nagyon elszúrtam, de nem jöttem még rá, hogy mit. Direkt palántaföldet vettem bele. Léci - ha lehet képekkel - írd meg olykor-olykor, hogy hogyan sikerül.
Köszi KM

Muskátli Büfé írta...

Drukk-drukk!!!!! Aki ilyen előrelátó, megérdemli a sikeres és bőséges szüretet!

Juhmeli írta...

Már is? Bár már az én fejemben is zsong egy kis tavasz, de ráültem a kezemre, mert nekem nincs olyan jó kis sátram, mint nektek. Azért a leltárnak ma nekiálltam. Jó kukkolást!

Monika írta...

Hű,de jó,hogy írtál erről! Mindig kifutok az időből.Talán most nem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...