2014. október 27., hétfő

Szívtipró a csajok közt

Egy szépség :D

Sodri a becsületes neve és falunk béli. Olyan mint egy öleb, hallgat a nevére és már az első találkozásunkkor hozzánk dörgölőzött mint egy macska. Szerintem tudja magáról milyen csini bak.
A csajok eddig nem nagyon adták jelét ivarzásuknak (elvileg ilyenkor állandóan mekegnek, állandóan jár a farkuk és meg van dagadva a pérájuk), vagy legalább is mi nem vettük észre (szerintem ennek van nagyobb eshetősége). Már pár héttel ezelőtt körbekérdeztük a faluban, hogy helyben van e bak, így jutottunk el Kecskés Karcsihoz (így nevezik a faluban). Nála leltünk erre a szépségre. Így hétvégén megkértük, hogy hozza már át Ő uraságát, hátha a közelségétől a csajoknak is megjön a kedve. Volt nagy kergetőzés, összeaggancsolás, de mi egyenlőre akciót nem láttunk, vagy nekünk nem mutatták be :D Nálunk tölt egy hetet, hétvégén visszük vissza a gazdájának. Elvileg 21 naponként ivarzanak a kecskék, így ha most nem fedeződtek be akkor a jelek jelentkezni fognak csak nekünk kell majd szemfülesebbeknek lennünk. Fontos, hogy felpároztassuk a lányokat, mert ha nem fognak leelleni jövőre akkor nem lesz tejük, én meg nem fogok tudni csinálni finom sajtot.


Én Sodriba első pillantásra beleszerelmesedtem, ez a séró és ezek a csavart szarvak, hát nem egy gyönyörűség :D Reméljük jól érzi nálunk magát és a csajokkal is csak összejön a hancurság :D

2014. október 16., csütörtök

Kecskék új etetője

A fóliát már szétrágták amit a havazás miatt tekertünk körbe az ólnál, hogy ne essen be hozzájuk. Nem tetszett nekik, hogy nem láttak ki :D
Ezt már hamarabb meg kellett volna lépnünk, de valahogy sosem volt rá idő. A nagy kecskéknél három etető is van, mindhárom fából készült, lécek közt rés hagyva, hogy beférjen a fejük hamikázás közben. Csak ezzel az volt a gond, hogy általában kétszer annyit kirántottak mint amit megettek. Finnyás Őnagyságáék aztán a földre lehullottat nem voltak hajlandóak megenni. Így szerintem simán elpocsékoltak egy nagy körbála szénát, hanem kettőt. Így hétvégén Zoli nagy barkácsolásba kezdett, na jó nem akkorába, csak egy kicsit alakított a dolgokon. Tulajdonképpen kaptak egy nagy etetőt ami körbe lett kerítéshálóval borítva. Így csak a pofikájuk fér át a lyukon, illetve az etető alá be lett rakva egy tálca, hogy ami csak lehullik azt felfogja. Így elvileg csak annyit szednek ki ami a lyukon kifér és azt jóízűen elmajszolgatják.



Ami a tálcára hullik, azt vissza tudjuk rakni az etetőbe, így az sem megy pocsékba. Úgy néz ki beválik, az egy hét alatt elég jóllakott óvodás kinézetük volt a lányoknak, illetve este mikor hazaértünk és megtömtük az etetőjüket nem az volt az első dolguk, hogy rárontsanak. Még az alattuk lévő szénamennyiség sem nőtt látható módon.. Még egy dolgot kell megoldani ezzel kapcsolatban. Magasabbra lett nekik rakva, így a tálcára felrakott lábbal esznek belőle. Kapnak még egy kisebb dobogót hozzá, hogy ne kelljen ennyire nyújtózkodniuk. Most még nem annyira gáz, de ha hasasok lesznek nem szeretném ha emiatt történne valami bajuk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...